top of page
  • Černý sněhulák admin

Návod na odvirování PC s Windows


Poznámka: Před pokračováním ujistěte se, že máte aktuální antivirový program a všechna důležitá data jsou zálohovaná.


  1. Aktualizace antivirového programu: Nejprve si ověřte, že váš antivirový program je aktuální. Aktualizujte jeho databázi virů a definice a zkontrolujte, zda nemáte žádné dostupné aktualizace softwaru.

  2. Spuštění skenování: Spusťte úplné skenování počítače pomocí antivirového programu. Zvolte možnost prohledání všech souborů a složek na počítači.

  3. Izolace a odstranění nalezených virů: Pokud váš antivirový program najde nějaké viry, izolujte je nebo je odstraňte podle pokynů antivirového programu. Některé antivirové programy také nabízejí možnost nastavení akcí pro nalezené viry, například karanténu, odstranění nebo opravu.

  4. Provedení dodatečných skenování: Pokud jste provedli odstranění virů, je vhodné spustit několik dodatečných skenování, abyste se ujistili, že váš počítač je bezpečný. Můžete provést skenování pomocí dalšího antivirového programu nebo použít specializované nástroje na odstranění malware, jako je například Malwarebytes.

  5. Aktualizace operačního systému: Ujistěte se, že váš operační systém Windows je aktualizovaný. Stáhněte a nainstalujte všechny dostupné aktualizace systému, včetně oprav zabezpečení.

  6. Provedení důkladného čištění: Proveďte důkladné čištění počítače od nepotřebných souborů, dočasných souborů, cookies a vyčistěte registy. K tomu můžete použít nástroje, jako je například CCleaner.

  7. Kontrola spuštěných aplikací: Zkontrolujte seznam spuštěných aplikací a služeb v pozadí. Pokud narazíte na podezřelé nebo neznámé položky, vyhledejte je online, abyste zjistili, zda nejsou součástí viru nebo malware.

  8. Zabezpečení pro budoucnost: Pro ochranu proti budoucím infekcím je důležité mít aktuální antivirový program a firewall. Ujistěte se, že máte zapnutou automatickou aktualizaci antivirového softwaru a pravidelně provádějte skenování.


Poznámka: V případě závažnějšího napadení počítače může být nezbytné vyhledat pomoc odborníka na odstraňování malware.


Tímto návodem byste měli být schopni odvirovat váš počítač s Windows. Pamatujte si, že prevence je nejlepší obranou, proto je důležité dodržovat zásady bezpečnosti na internetu a pravidelně aktualizovat a skenovat váš systém.

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page