top of page
  • Černý sněhulák admin

Dovolená u moře: s cestovkou, nebo na vlastní pěst?


Plánujete letní dovolenou? S největší pravděpodobností se vaše úvahy budou odvíjet od toho, zda vyrazit s cestovkou nebo zcela sami. Jaké přednosti mají obě varianty?


Odjet s cestovkou se může vyplatit



Dovolenou si můžete od základů naplánovat sami. Na to ale samozřejmě musíte mít čas, protože si potřebujete objednat letenku a zajistit ubytování. Také bude nutné porozhlédnout se v dané destinaci a naplánovat si program. Kdo si užívá procházení Instagramu a cestovatelských blogů, bude nadšený. Navíc uvidíte přesně to, co vidět chcete. Brzdit vás může jen jazyková bariéra.


Zájezd nakoupený od cestovní kanceláře se vám primárně může vyplatit pokud nechcete jet sami a nemáte zrovna s kým vyrazit. I ve vzdálenějších lokacích se vám může hodit zázemí, které vám poskytne cestovní kancelář. Delegát vám například pomůže najít lékařské ošetření, jestliže to bude potřeba.


Co se týče financí, záleží, co od zájezdu očekáváte. Chystáte se na klasický pobytový zájezd po Evropě v destinacích, jako je třeba Řecko? Případně se vidíte nejdál v klasických dovolenkových lokacích, jako je třeba Egypt?


Když vám nevadí nečekané situace


All inclusive zájezd sami v těchto zemích pravděpodobně levněji nepořídíte. Cestovní kanceláře jsou schopny vám nabídnou příznivější cenu díky velkým objemům nasmlouvaných ubytovacích kapacit hotelového typu. Vyplatí se tak určitě jet na tento typ pobytu s nimi.

Máte v sobě naopak o něco dobrodružnějšího ducha? Nevadí vám stravovat se na ulici, domlouvat se s místními leckdy „rukama nohama“ a řešit neočekávané situace, jako je zpoždění autobusu, ztracená zavazadla nebo nenadálé zdravotní potíže? Odjeďte do zahraničí na vlastní pěst.


Odměnou vám bude poznání konkrétní lokality tak, jak byste její atmosféru v resortu nikdy zažít nemohli. Kontakty navážete i s řadou místních obyvatel. Ušetřit navíc můžete asi třetinu nákladů. Poznávací zájezdy bývají v poměrech českých cestovních kanceláří leckdy až extrémně předražené.



15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page