top of page
Černý Sněhulák

Windows 11


Co je to Windows?


Windows je operační systém vytvořený společností Microsoft. Je nejrozšířenějším operačním systémem na světě, vyvinut pro osobní počítače, notebooky a tablety.


Historie Windows


Windows byl prvním grafickým operačním systémem vydán v roce 1985. Windows se postupem času zlepšoval a v roce 1995 se objevil Windows 95, který byl ještě lepší. Poté následovaly další verze, včetně Windows XP, Windows Vista, Windows 7 a Windows 10. Nyní je na trhu Windows 11.


Novinky ve Windows 11


Windows 11 přináší přepracovaný vzhled a způsob fungování, widgety pro zobrazování předpovědi počasí nebo událostí z kalendáře, možnost měnit velikost a umístění okna na ploše, nástroje pro práci s okny jako přichytávací rozvržení a plochy, aplikaci Microsoft

Teams pro chatování a volání zdarma, intuitivnější práci s okny na hybridních zařízeních, novou aplikaci Microsoft Lists pro organizaci úkolů a seznamů, nové vlastnosti pro práci s obrazovkou a zobrazení aplikací, funkci Quick Search pro rychlé vyhledávání, aplikaci Microsoft Edge pro bezpečné prohlížení a nový design pro Microsoft Store.


Minimální požadavky pro instalaci

  • Procesor s 1 GHz nebo vyšší rychlostí a 2 nebo více jádry

  • 4 GB RAM

  • 64 GB úložného zařízení

  • Rozhraní UEFI s možností zabezpečeného spouštění

  • Čip TPM verze 2.0

Pokud nejsou tyto požadavky splněny, můžou být některé funkce omezené nebo nedostupné.




Jak nainstalovat Windows 11

  1. Získejte instalační médium pro Windows 11 - to může být DVD nebo USB flash disk. Pokud zakoupíte elektronickou licenci, budete muset vytvořit instalační médium.

  2. Připojte instalační médium k počítači a spusťte instalaci. Můžete provést buď čistou instalaci, kdy se všechna data na disku odstraní, nebo upgrade, při kterém zůstávají soubory, nastavení a aplikace zachovány.

  3. Postupujte podle pokynů instalačního programu a vyberte požadované nastavení.

  4. Po dokončení instalace restartujte počítač a přihlaste se ke svému nově nainstalovanému systému Windows 11.


Zdroje:

"Minimální požadavky pro instalaci Windows 11" -


1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page