top of page
Černý sněhulák admin

Správa serveru se systémem „Bakaláři“ pro školy


Systém Bakaláři patří k nejrozšířenějším řešením pro zajištění školní agendy. Co všechno nabízí a jaké má výhody? Jak zajistit jeho jednoduchou správu?

Co je systém Bakaláři a co obsahuje

V současné době používá systém Bakaláři už 3 500 českých škol, což odpovídá asi polovině z celkového počtu. Jedná se tak o vůbec nejrozšířenější řešení v tuzemsku. Určeno je jak pro management školy, tak pro jednotlivé pracovníky. Stejně tak umožňuje přístup přes internet samotným studentům a rodičům studentů.

Především celý systém vyniká pestrou škálou modulů a doplňkových služeb. Nabízí například systém evidence žáků a zaměstnanců, školní matriku, internetovou žákovskou knížku, rozvrh hodin, suplování, plán akcí školy či rozpis maturit.

Stejně tak obsahují Bakaláři přístup do webové aplikace, do které lze přistupovat přímo z webového prohlížeče, případně mohou nabídnout taktéž přístup k aplikaci mobilní.

Instalace systému obnáší v první řadě zajištění veškerých technických a systémových požadavků. Následně se provede přímo na server pomocí instalačního programu. Software je nabízen k pronájmu vždy na rok. Škola si objednává příslušnou licenci, a to ve variantě Lite nebo Premium.

Data se ukládají na SQL server, dřívější systém ukládání do souborů DBF nadále podporován nebude. Systém Bakaláři neobsahuje, jak se uvádí přímo v dokumentaci, instalaci SQL serveru. Vlastní administrace SQL serveru je závislá na konkrétním provozovateli, tedy na administrátorovi dané školy. Další možnost také představuje uložení dat na cloudu.

Správa Bakalářů pro školy snadno

Tento systém tak patří do základní IT infrastruktury, bez které se již moderní škola jednoznačně neobejde. Instalaci, nastavení i následnou správu však můžete nechat na odbornících. Experti vám pomohou ušetřit čas také se správou školních serverů, počítačové sítě, tiskáren a dalších koncových zařízení a softwaru.

Společnost Česká data s.r.o. dnes působí jakožto subjekt zajišťující správu sítí, serverů a informačních systémů pro soukromé osoby a pro školy. Na počátku své činnosti se především stala průkopníkem budování optických tras a zaštítění výše uvedených služeb tak bylo logicky navazujícím krokem.


2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Σχόλια


bottom of page