top of page
  • Černý Sněhulák

Realitní trh jako forma investice: Využijte bezplatné poradenství na realsp.cz


Investování do realit má svůj význam. Proč se to vyplatí, co to obnáší a kdo se do něj může pustit?


Investice do realit se vyplatí

Investice do nemovitostí se do centra pozornosti investorů dostalo v rozmezí let 2010 až 2020. Vhodné podmínky pro to vytvořil pokles úrokových sazeb hypoték a úvěrů. Nízké úroky tehdy nabídly i služby pro spoření, které řadu lidí přiměly k hledání alternativ při snaze zhodnotit své peníze.


Dá se říci, že nemovitosti mají v investičním portfoliu své místo i v roce 2023. Je to dané především tím, že tento druh investování má spíše delší trvání. Krátkodobé výkyvy trhu ho nemohou významněji ohrozit. Také můžeme připustit, že nemovitosti nabízí vyšší výnosy oproti stavebnímu spoření či termínovaným vkladům do bank.


Je vždy třeba posoudit stavebně-technický stav objektu a zohlednit provozní náklady. Udává se, že aby se investování do nemovitosti vyplatilo, měl by se očekávaný výnos pohybovat kolem 5 %.


Nejčastější investicí bývají byty. Počáteční vklad nebývá oproti domům tak velký. Výhodou je pasivní příjem z nájmu. Výběrem vhodného bytu si můžete zajistit nepřetržitý pasivní příjem peněz, jelikož bude potřeba bydlet vždy aktuální.


Lidé, kteří si nechtějí nebo nemohou vzít hypotéku a nedisponují adekvátním obnosem, mohou investovat do tzv. Nemovitostního fondu. Jedná se primárně o komerční záležitosti, jako výstavba čtvrtí, obchodů, apod.


Úskalí investování do nemovitostí

Je nutné zvážit, že každá investice s sebou nese určitá rizika. Proto můžete investovat pod záštitou realitních odborníků. Se značkou Realitní společnost Praha, která byla založena z iniciativy makléře Petra Žáčka, využijte profesionální poradenství zdarma.

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page