top of page
Černý sněhulák admin

Návod na používání YUMI a Hirens BOOT


  1. Stáhněte YUMI: Za prvé si stáhněte nejnovější verzi programu YUMI (Your Universal Multiboot Installer) ze stránky výrobce. YUMI je nástroj, který umožňuje vytvářet více bootovatelných disků na jednom USB zařízení.

  2. Připravte USB flash disk: Připojte USB flash disk, který chcete použít jako multibootové médium pomocí YUMI. Ujistěte se, že na disku nemáte žádná důležitá data, protože YUMI provede formátování disku.

  3. Spusťte YUMI: Spusťte program YUMI, který jste stáhli. Měli byste vidět rozhraní programu s různými volbami.

  4. Vyberte USB flash disk: V části "Step 1" vyberte správný USB flash disk, který chcete použít. Ujistěte se, že jste vybrali správné zařízení, abyste se vyhnuli ztrátě dat.

  5. Vyberte distribuce a nástroje: V části "Step 2" vyberte distribuce a nástroje, které chcete přidat na USB disk. YUMI podporuje širokou škálu různých operačních systémů a diagnostických nástrojů. Můžete přidat jednu nebo více položek podle svých potřeb.

  6. Nastavte parametry: Podle potřeby můžete upravit různé parametry v části "Step 3". Můžete například nastavit velikost oddílu pro ukládání dat nebo vybrat formát souborového systému.

  7. Spusťte vytváření multibootového disku: Po vybrání všech distribucí a nastavení parametrů klikněte na tlačítko "Create" nebo "Build" a YUMI začne vytvářet multibootový disk na vašem USB flash disku. Tento proces může chvíli trvat.

  8. Připravte Hirens BOOT: Pokud chcete přidat Hirens BOOT na váš multibootový disk, stáhněte si nejnovější verzi programu Hirens BOOT z oficiální stránky výrobce a rozbalte jej.

  9. Přidejte Hirens BOOT do YUMI: Spusťte YUMI a vyberte USB flash disk, na který jste vytvořili multibootový disk. Poté klikněte na tlačítko "Browse" v části "Step 2" a vyberte soubor ISO z rozbalené složky Hirens BOOT. Klikněte na tlačítko "Create" nebo "Build", aby se Hirens BOOT přidal na multibootový disk.

  10. Použití multibootového disku: Po dokončení můžete odpojit USB flash disk a použít ho jako multibootové médium. Připojte ho k počítači, který chcete spustit s vybranými distribucemi a nástroji, a restartujte počítač. Během bootování vyberte požadovanou položku z nabídky multibootu a postupujte podle pokynů pro danou distribuci nebo nástroj.


Tímto návodem byste měli být schopni úspěšně vytvořit multibootový disk pomocí programu YUMI a přidat na něj Hirens BOOT pro další funkčnost a diagnostiku.


10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page