top of page
Černý sněhulák admin

Investice do kryptoměn, trend nebo zbytečné riziko?

Bitcoin se stal fenoménem posledních let. Mnohými zatracovaným, jinými ale vnímaným jako cesta ke svobodným financím i snová příležitost ke zbohatnutí. Vyplatí se investice do kryptoměn?

Vyplatí se stále ještě investovat do kryptoměn?

Kryptoměny, které byly dříve vnímány spíše jako jakýsi výstřelek, se pomalu staly samozřejmou součástí finančního světa a investičních portfolií.

Jejich přívrženci v nich vidí budoucnost a předpokládají, že se stanou masivním platebním prostředkem. Naproti tomu kritici poukazují na jejich vysokou volatilitu a zpochybňují i bezpečnostní hledisko.

I v tomto případě však platí, že se kryptoměny mohou stát vhodným investičním nástrojem, jestliže se k nim přistupuje adekvátně. Důležité je především informované rozhodování, s celým segmentem byste se měli důkladně seznámit.


Uchráníte se tím od impulzivního jednání, k němuž mají někteří investoři sklony. Během poklesu trhů zachvacuje některé z nich doslova panika a snaží se tak svou kryptoměnu prodat. Vhodným obdobím k prodávání může však naopak být moment, kdy se celý trh ocitne ve fázi tzv. bull-run.

Jak investovat do kryptoměn a neprodělat

Riziko jednorázového propadu lze navíc účinně eliminovat, pokud budeme počítat s alespoň střednědobým časovým horizontem pro jejich držení. To prakticky znamená alespoň po dobu 5 až 7 let.

Někteří investoři vsázejí na pomyslnou jedinou kartu vše. Jiní ale berou kryptoměny pouze jako doplňkové aktivum, které řádově tvoří pouze jednotky procent jejich portfolia. Skutečně platí, že diverzifikované portfolio snižuje celkové riziko a volatilitu, nejčastěji se proto zájemcům doporučuje právě diverzifikační strategie.

Investování do kryptoměn tak stále svůj význam má, byť jednoznačně není pro každého. Investor by měl aktivně sledovat nové trendy, což vyžaduje i jazykovou vybavenost: Podstatné informace jsou v angličtině. Pak lze Bitcoin i ostatní digitální měny považovat za zajímavou příležitost.



4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page