top of page
Pavel Bartoš, LL.M., DBA

Vývoj akcií a dividendy ČEZu

Aktualizováno: 11. 7. 2023



ČEZ v posledních letech zaznamenal rostoucí tržby a zisky, které přinesly i růst jeho akcií. Akcie ČEZu vzrostly o více než 25% za poslední 3 roky a jsou často považovány za jeden z nejlépe obchodovaných titulů na pražské burze.


Skupina ČEZ je také známá svými vysokými dividendami, které mají být založeny na zisku, který se ročně vyplácí akcionářům. V posledních letech se dividendy ČEZu pohybovaly mezi 5 - 8%, tedy vyšší než u jiných akciových titulů.


Valná hromada, konající se obvykle na začátku čtvrtletí následujícího roku, po skončení roku hospodářského, rozhoduje o výši dividend akcií ČEZu. Výše je obvykle stanovena v procentech z hodnoty jedné akcie. Zohledňuje finanční situaci společnosti, její dlouhodobé plány a očekávané výnosy z podnikání. Výše dividend však není garantována a může se v budoucnu měnit na základě momentální finanční situaci.


V současné době je skupina považována za stabilní akciový titul, který může poskytnout investorům konzistentní výnosy. Investování do ČEZu je také výhodné, protože se s jeho akciemi obchoduje na české burze. To znamená, že můžete získat lepší kurz než na jiných burzách.



Zdroje:


1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page