top of page
Černý sněhulák admin

Koupit v krizi nemovitost, nebo ne? Nechte si dobře poradit


Jak ochránit svoje peníze před inflací? Jsou nemovitosti stále perspektivní? Vyplatí se v krizi nemovitosti kupovat? Na všechny tyto otázky existuje odpověď.

Kupovat v krizi nemovitost, nebo ne?

Současná situace v České republice není ideální. V průzkumu společnosti STEM ji za špatnou označilo 83 % obyvatel. A dokonce 85 % hledí s obavou vstříc dalšímu ekonomickému vývoji, v němž sehrává roli vysoká inflace..

Před tou je nutné svoje peníze chránit, shodují se i ekonomové. Mnozí se tak spoléhají na různé formy investování. Jedním ze způsobů, který láká konzervativně laděné investory, představuje investice do nemovitostí.


Investice do zejména menších bytů nebo i kancelářských prostor umí nabídnout mnohem vyšší výnosy, než je tomu v případě stavebního spoření či termínovaných vkladů u bank. Prostředky zde uložené jsou zabezpečeny před inflací a jsou chráněny na desítky let. Investice do nemovitostí je také téměř bez rizik.

Vygenerovat může pasivní příjem, který představuje pomyslnou vysněnou metu mnoha lidí. Laik neznalý zákonitostí realitního trhu dostane ovšem řadu protichůdných informací, pokud se potřebuje rozhodnout, kdy nemovitost koupit.

Nechte si poradit odborníky

Dokonce ani ten, kdo ambice na investování vyloženě nemá, by neměl koupi nemovitosti pro vlastní potřebu podcenit. Zpravidla se jedná o proces, který absolvujeme jen několikrát za život, pokud ne pouze jednou, když se konečně stěhujeme „do vlastního“. I tento nákup navíc investice je. Nejenže řešíme svůj domov, který je velmi důležitý. Kromě toho se jedná obvykle o tu největší finanční transakci našeho života.

V takovém případě potřebujete radu zkušených realitních makléřů. Právě s odborníky, kteří znají dostatečně veškeré zákonitosti realitního trhu a umí si jeho každodenní proměny dát do patřičných souvislostí, by měl každý potenciální nakupující uskutečnění podobného záměru zodpovědně konzultovat, jak potvrzuje Petr Žáček z Realitní společnosti Praha s.r.o.

Obrátit se na profesionály samozřejmě má význam i pro prodávajícího. Díky službám makléře dokážete prodat svou nemovitost za potenciálně nejvýhodnější cenu. A to ať už se jedná o byt, případně i dům nebo pozemek.

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page